Broadchurch (2013)

8.3

Aantal stemmen: 16


Informatie

  • Serie gestart: 04 maart 2013 jaar:
  • Netwerk / Omroep: itv (UK)
  • Uitzenddag (in UK): Elke maandag om 21:00
  • Aantal seizoenen: 3 seizoenen
  • Aantal afleveringen: 16 afleveringen
  • Duur per aflevering: 1 uur
  • Genres: Misdaad, Drama, Mysterie

Samenvatting

Broadchurch is een Brits drama, misdaad televisie serie dat wordt uitgezonden op ITV. Het werd gemaakt en geschreven door Chris Chibnall en geproduceerd door Kudos Film, Televisie Shine America en Imaginary Friends. De eerste serie gericht op de dood van een 11-jarige jongen en de impact van verdriet, wederzijds wantrouwen en de media aandacht van de gemeente. De Serie ging in première op 4 maart 2013 en het filmen voor het tweede seizoen begon eind mei 2014 en in 12 oktober 2014 waren de opnamens klaar voor het tweede seizoen. ITV begon met uitzenden van het tweede seizoen op 5 januari 2015. Het derde deel van Broadchurch werd bevestigd op 23 februari 2015, onmiddellijk na het tweede seizoen serie finale.


Broadchurch


Waar te zien? Gemist?


De uitzendingen van de Broadchruch Seizoen 1 kun je terug zien op RTL Gemist. Seizoen 2 is nog niet uitgezonden dus deze alleen nog te volgen via andere kanalen. (iTV) Neflix heeft momenteel de serie nog niet online staan maar zend seizoen 1 ook uit. 


Episodes:


Op dit moment zijn er 2 seizoen van Broadchurch en het 3de seizoen is op 23 februari 2015 aangekondigd.


Season 1: (2013)


Broadchurch seizoen 1 gericht op de zoektocht naar de moord van een 11-jarige jongen die door detectives Alec Hardy (gespeeld door David Tennant) en Ellie Miller (gespeeld door Olivia Colman) wordt onderzocht. “Chibnall werd geïnspireerd door de Jurassic Coast van Groot-Brittannië om zijn misdaad drama in een fictieve en een hecht kleine stadtje in Dorset”. Een groot deel van de toon van de serie is geïnspireerd door de muziek van Ólafur Arnalds die veelvoudig in seizoen 1 terug ziet komen en die ook de soundtrack voor de serie schreef. “Het schrijven van het script werd gedaan op de bonnefooi” en de audities volgden snel, hoewel sommige acteurs werden direct rollen werden aangeboden. De opnames werden voornamelijk gedaan in de steden en dorpen in Dorset, North Somerset, en South Gloucestershire en de stad Bristol. De productie ging tot het uiterste om de geheim houding van de identiteit van de moordenaar stil te houden.


Season 2: (2014-2015)


Een tweede reeks Broadchurch werd aangekondigd toen de eerste serie seizoen was beëindigd. De tweede serie richt zich vooral op twee sporen: de berechting van Joe Miller en de heropening van de zaak Sandbrook. Tennant, Colman en het grootste deel van de cast van de serie één keerde terug voor het tweede seizoen van Broadchurch. In de serie waren 6 nieuwe toevoegingen aan de cast: Marianne Jean-Baptiste, James D'Arcy, Eve Myles, Charlotte Rampling, Meera Syal, en Phoebe Waller-Bridge. Geheimhouding rond de plot van de serie twee was wederom van kracht en ook de locaties North Somerset, Devon, Dorset, en Berkshire werden opnieuw gebruikt. 


Season 3: (2015-????)


Televisie zender iTV heeft de serie Broadchruch verlengd voor een 8 aflevering durende 3de seizoen, dat ergens in première gaat in december 2015.


Awards en Nominaties:


2013: Cast en crew van Broadchurch werd genomineerd voor vele prijzen voor British Academy Television (BAFTA). Naast de nominatie wisten ze ook een aantal prijzen te winnen van diverse British Academy Television (BAFTA) Awards.


Officiële websites:


Laatste update: 29-09-2015 14:50
Op Seriebase.nl kunt u geen series kijken! Seriebase.nl adviseert waar u de series kunt zien en geeft informatie over de series die u bekijkt.

Reacties

Avatar van brilliant67
Hallo, ik heb het laatste deel gemist van broadchurch, waar kan ik deze nog terugkijken? Kan iemand mij aan het laatste deel helpen?